Revybeskrivelse – Live’ på Bloodway

Her på Bloodway

En «Velkommen»-sang. Åpningsnummer som presenterer titelen på revyen og som eller kun er ment for å få opp stemningen raskt med fengende musikk og mye som skjer på scenen.

Red Light District

Red Light District er en del av Amsterdam der de prostituerte sitter i vinduer med rød belysning. «Akutten og Hjerte-Lunge Senteret» på St.Olavs Hospital har rød belysning på fasaden. Det ga asossiasjon til å skrive et nummer som spiller på denne likheten. Nummeret er en kombinasjon av sketsj og sang, der en portør(«halliken») tilbyr pasienten hjelp til å få time hos ledig lege. Hjertelegen ønsker å «ta på hans bryst», mage-tarm- legen tilbyr mange ulike undersøkelser i en og samme slengen og fertilitetseksperten tilbyr «å stille seg mellom hans knær».

HLR

Hva skjer dersom en førstehjelper har lært seg hjerte-lunge- redning på YouTube, men ikke helt husker hvordan og hvorfor? Ideen til denne sketsjen kom etter å ha sett førstehjelpsvideoen «Vinnie-Jones- hard-and- fast-Hands- only-CPR» på YouTube.

Duett for godt voksne

En duett med to forskjellige melodier, der hun synger om overgangsalderens plager og han om sitt prostatabesvær.

Et løp for pasienten

De siste årene er det innført et nytt begrep i helsevesenet: «pasientforløp». Det innebærer at det skal være en slags «løype» fra du blir henvist til sykehuset og til du er ferdig utredet eller behandlet. Men akk, det er ikke like lett å lage slike forløp for alle typer pasienter og mange føler at det er som et orienteringsløp.

Sykehushotellet

Et rent galskap-sangnummer om pasienten som kom inn på akutten i en litt kinkig situasjon.

V for vent

Heiskapasiteten er alltid dårlig i vaktskiftene og verre blir det av at AGV’ene (AleneGående Varetransport-roboter) har forkjørsrett. Men hva skjer når sjefen sjøl – Kvernmo – kommer?

Sjæfen 1 / Hey hey hey

En sang der «direktøren» synger om seg selv. Og så dukker det opp en beundrerinne…

En himmel i krise

Det er ikke lett å være St. Peter nå for tiden. Nytt sykehus og moderne medisin gjør at han får så lite kunder oppe ved Perleporten.

Hør min sang

En sang skrevet rett fra «Nødrimorboken» med «-is» som søkeord. Inspirert av Muppetshow sin egen Miss Piggy, synges det om drømmekis med dollarglis som kikker på hennes chassis og blir til en (manne)gris.

FOR

Denne sketsjen er i Karius & Baktus –form og handler om to ortopeder som elsker å hamre og slå på bein i Fortidens OperasjonsRom. Det spilles på «Framtidens OperasjonsRom» som var to operasjonsstuer som ble bygget for noen år siden og som ble gammeldagse etter kun noen få år i drift.

Barsel

Et musikalsk koreografinummer som spiller på følelser som mange fødende vil kjenne igjen. Selve poenget blir snakket på slutten av nummeret, men handler om at den fødende har misforstått teksten på en plakat.

Kontakt

En melankolsk sang om ensomheten mange opplever på det nye sykehuset. Enerom og lukkede dører kan oppleves som sosial isolering, både mellom pasienter og mellom pasienter og ansatte.

Helsetelefon

Her er det ei som diagnostiserer ALT ut i fra dialekten på innringeren. Er du fra Ålesund har du selvfølgelig polypper og trenger time på øre-nese-hals, – selv om du har to brukne armer… Og en bannende nordlending kan umulig ha noe annet enn Tourettes syndrom, – selv om han klør visse steder etter et besøk hos ei lekker dame i Murmansk. Trønderen er HELT frisk, – eller…?

Mot normalt

Det er ikke lett å være «yrkesklager» av beste sort, som har stått på å klaget…unnskyld – FORBEDRET… alt ved sykehuset i over 20 år, nå som vi egentlig har det ganske godt. Hva skriver man på plakatene i demonstrasjonstoget da?

Bøtteballetten

Et nonverbalt koreografinummer om hva som egentlig skjer når «katten er borte».

Sjæfen 2 /hey hey

En fortsettelse på historien fra 1.akt.

Hellstrøm og Ingrid

Hellstrøm ønsker å «rydde opp» i sykehusmaten og lurer på hvor i all verden disse «kortreiste» råvarene til Ingrid kommer fra.

Et nummer

Hva gjør man når man har glemt noe viktig, men ikke har tid til å foreta en ny steril vask av hendene?

Psykiatrisk avdeling

Pasientene på en psykiatrisk avdeling kan ha mange ulike nevroser. Men vent…hvem…?

Sengeleken

Nummeret er inspirert av selskapsleken «stol-leken» der det er én mindre stol enn antall deltakere. Musikk spilles og hver gang den stopper så gjelder det å finne seg en sitteplass. Den som ikke får plass ryker ut av leken. Slik fortsetter det til det er igjen én vinner.

Avdelingssangen

En sang som rett og slett ramser opp en drøss av avdelinger på sykehuset.

ID

I skriftspråket ser man forskjell på «MinID», «min id», og «min idé», men ikke når det snakkes. En sketsj som leker med forvirringen som kan oppstå: «Min id i MinID er min id og din id i MinID er din id» osv.

Det e min jobb

En hyllest- og stolthetssang der vi forteller at vi trives og at vi er stolte av jobben vår.

De hjemløse

På St.Olavs finnes det en avdeling som kalles Skrivetjenesten. Mange tror at alt skrivearbeid nå skjer automatisk via talegjenkjenning når legene dikterer, men slik er det ikke. De er faktisk en avdeling med ca 30 ansatte. Men akk, Skrivetjenesten er en gjeng på stadig flyttefot som hele tiden har blitt avglemt og har etter 14 år med bygging fortsatt ikke fått lovnad om noe permanent oppholdssted. De er St.Olavs egne flyktninger som ikke får asyl. I denne sketsjen intervjues de av Stine-Wilma Hansfeldt.

Tenke sjæl

Dette er en Trond Viggo Torgersen-figur som har vært med på tidligere revy-oppsettinger. Han tar opp ting som skjer og er aktuelle i tiden. Denne gangen snakker han om det å bli gammel.

Sjæfen 3 / Hey

…og historien får en slutt?

Her spælle vi revy

Avslutningssang